Enerji tarlası

edirne

Süloğlu ilçesine bağlı Geçkinli Köyü’nde özel bir şirket tarafından planlanan Trakya Bölgesinin en büyük lisanssız elektrik üretim tesisi olan “Ekonomiyi Isıtan Güneş” projesinin yapımı tamamlandı.

Edirne’ye 25 kilometre uzaklıktaki Geçkinli Köyü yakınlarında kurulan tesisi inceleyen Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yetkilileri, 500 KW güçteki Güneş Enerji Santrali için geçici kabul işlemlerine başlandığını bildirdi.

Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES), kurulu gücü bakımından Trakya Bölgesinde kurulumu tamamlanan en büyük lisanssız elektrik üretim tesisi ve TREDAŞ’ın Orta Gerilim (OG) seviyelerinden bağlantısı yapılan ilk lisanssız elektrik üretim tesisi olma özelliğini taşıyor.

Güneş Enerjisi Santrali için geçici kabul işlemlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından görevlendirilen TEDAŞ Bölge Koordinatörlüğü yetkilileri de katıldı.

Santral yetkililerinin, tesisin tanıtımını yaparak, santralin işleyişi hakkında bilgi verilmesinin ardından teknik inceleme sona erdi.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>