Eşek sırtına bağladıkları panelle güneş enerjisi elde edildi

Esekten_gunes_enerjisi_elde_edildi

İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan çiftçiler çok ilginç bir gelişmeye imza attı. Bergamalı çiftçiler eşeğin sırtına bağladıkları güneş enerjisi paneliyle elektrik elde ettiler.

İzmirli çiftçiler yine sivri akıllarını kullandılar. Tarlada elektrik sıkıntısı çeken Bergamalı çiftçiler eşeğin sırtına bağladıkları güneş paneliyle elektrik elde ettiler. Bergamalı çiftçiler eşeğin sırtına güneş enerjisi paneli bağlayarak internete girecek enerjiyi temin etmek için akla hayale gelmeyecek bir buluşa imza attılar.

Elektriğin olmadığı uzak tarlalarda çalışırken dünyadan haberdar olmak için internet ihtiyaçlarını karşılamak için çare arayan çiftçiler eşeğin üstüne bağladıkları güneş enerji panellerinden ihtiyaçlarını karşılayarak internete bağlanmak için yeni bir icada imza attılar.

Bir çoğumuz eşek deyip geçiyoruz. Bir Kısmımız sadece yük taşımaya yarayan bir hayvan olarak görüyoruz. Sivri aklıyla dünyada nam salmış olan Türk Milleti yeni bir buluşa imza attı. İzmir’de Türk çiftçileri tabir-i caizse etinden, sütünden, yününden faydanmak cümlesini hayata geçirdi. Türk çiftçiler eşekten enerji elde etti. İzmir Bergama’da çiftçiler, akıllara durgunluk verecek bir buluşa imza attı.

Eşek sırtına güneş paneli yükleyerek elektrik elde eden çiftçiler dünya basınında yer aldı. Kente uzak alanlarda çalışan ve sabit elektrik noktası bulmakta güçlük çeken çiftçiler, internete bağlanma konusunda yeni formül aramaya başladı. İzmirli çiftçiler, bir yandan tarlada günlük işlerinde çalışırken, diğer yandan da eşeklerin sırtındaki panellerden elektrik üreterek bilgisayarların enerjisini sağladılar. Bu sayede internete bağlanan çiftçiler, eşeklerin üstündeki her panelden ortalama 5 ila 7 kilowatt elektrik ürettiler.

Print Friendly

2 Responses to Eşek sırtına bağladıkları panelle güneş enerjisi elde edildi

  1. mehmet bey diyor ki:

    Böyle sacma haber mi olur. Baslik ayri sacma. Haber ayri sacma. Böyle bulus mu olur. la havle. Sivri akla bak. Essekler seyetsin sizi. tövbe tövbe.

    • admin diyor ki:

      Eşek sırtına bağladıkları panelle güneş enerjisi elde edildi

      başlığı ile düzenlendi… teşekkürler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>