Türkiye de İlk Kez Bir Semt Pazarında Elektrik Üretilecek

turkiye-de-ilk-kez-bir-semt-pazarinda-elektri

Türkiye’de ilk defa , kapalı bir semt pazarında güneş enerjisi sistemiyle elektrik üretilecek.

Uygulama daha akabinde Kayseri Melikgazi ilçesinde, TSE’li ve internet donanımlı tüm pazar yerlerinde uygulanacak. Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, kendisinin aynı dönemde Kayseri Elektrik Üretim Anonim Şirketi yönetim kurulu başkanı olduğunu, hemşehrileri Enerji bakanı Taner Yıldız’ın da alternatif enerji kaynaklarına yönenilmesi konusundaki önerisini dikkati aldıklarını belirtti. Türkiye genelinde semt pazarlarından güneş panelleriyle elektrik üretimini gerçekleştirmekte olan ilk belediye biz olacağız. Uygulama ilk olarak Yıldırımbeyazıt mahallesindeki 8 bin metrekarelik pazar yerimizden başlayacak. Gerekli projelendirme yapıldı. İhaleye çıkıldı. Bu pazar yerini daha akabinde Belsin ve Keykubat pazaryerleri takip edecek. Halen, TSE ISO 9001 belgeli, bedava internet hattıda mevcut bulunan kapalı pazar yerleri, haftanın bir günü kurulan pazar dışında, otopark, asker ugurlama, düğün ve taziyeler gibi sosyal etkinliklerde de bedava olarak kullanılıyor. 500 Megavatlık elektrik zenerji üreterek başlayacağımız bu sistem, Enerji bakanlığının verdiği yardımla , ürettiğimiz elektriği kilovatını 10 sene boyunca 30 TL’den ulusal enerji genel sistemine satacağız. Şimdi, bir kilovat enerji 18-20 kuruştan alınıyor fakat alternatif bir sistem olduğundan dolayı Enerji Bakanlığı bu tür projelere takviye vererek, enerjiyi alırken daha çok para ödüyor” dedi.

Öte yandan, Melikgazi Belediyesi tarafından 4 yıldan bu yana bedava hizmet veren genel tuvalet ve abdes alma yerlerinde güneş enerjisi sisteminden sıcak su elde edilerek, vatandaşlara sunuluyor.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>