Antalya stadı elektriği güneş panelleriyle üretecek.

antalyanin_33_bin_kisilik_stadinin_elektrigi_gunes_panelleriyle_uretilecek

Antalya’da yapımı devam eden 33 bin kişilik stadyumu, üste döşenecek güneş panelleriyle elektrik üretecek. Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenleyeceği festivalin…

Antalya’da yapımı devam eden 33 bin kişilik stadyumu, üste döşenecek güneş panelleriyle elektrik üretecek.

Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenleyeceği festivalin tanıtımını yaptı. Sedir Restoran’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında 15-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verildi. Gençlik haftasının Konyaaltı Beachpark da yapılacağını söyleyen Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, festival havasında geçecek olan etkinliğin tamamen gençler tarafından hazırlanıp sunulacağını kaydetti.

Toplantıda gazetecilerinde sorularını cevaplayan Hacıcaferoğlu yapımı devam eden 33 bin kişilik stadyum ve spor salonu hakkında da bilgi verdi.

Yıllardır atıl halde bekleyen 100. Yıl Spor Kompleksi’nin bulunduğu alanda yapımı devam eden 33 bin kişilik Antalya Stadyumu 87 bin 331 metrekare alan üzerine, 360 derece daire şeklinde yapılıyor. Stadyumun inşaatının betonarme kısmının yüzde 90 oranında tamamlandığını ifade eden Burhanettin Hacıcaferoğlu, tribünlerin etrafının döndüğünü, otoparkın inşaatının devam ettiğini açıkladı. Falezlere bakan kısmın betonarmesinin devam ettiğini belirten Hacıcaferoğlu, “Tuğla ve elektrik su tesisatları için çalışılıyor. Bu tribünler prekas olacak. Hazır gelip monta edilecek. 15 Mayıs’tan sonra ilk prekaslarda monta edilmeye başlayacak. Üst kapama çelik tribün imalatı verildi. Önümüzdeki süreçte çok hızlı bir şekilde salonun şekillendiğini göreceğiz.” dedi.

Antalya Stadyumu’nun 15 Nisan 2015’de hizmete açılacağını ve Türk futboluna sunulacağını söyleyen Hacıcaferoğlu, stadyumun tribünlerinin tamamen kapalı olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Stadyumun üstü açık olacak. Türk Telekom Arena’da yaşanan krizin burada yaşanması gibi bir durum söz konusu değil. Bizim projemiz çok farklı. Güneş enerjisi üreten panellerle donatılması söz konusu. Stadyumdan üretilecek olan elektrik enerjisiyle birlikte stadyumun belki de bütün elektrik giderleri karşılanmış olacak.”

‘ATATÜRK STADYUMU HALKIN KULLANACAĞI ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLSİN’

Antalyaspor’un daha önce kullandığı ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Antalya Atatürk Stadyumu hakkında da bilgiler veren Hacıcaferoğlu, burasıyla ilgili bir çok testler yaptırdıklarını ancak Antalya’nın mevcut nemli havasından dolayı buranın çürümeye başladığını tespit ettiklerini ifade etti. Bu stadyumun altında antrenman yapan branşlara da yer bularak uzaklaştırdıklarını açıklayan Hacıcaferoğlu, “Mevcut durumda şuanda duruyor. Ancak önümüzdeki günlerde ne olacağı konusunda bakanlığımız bir karar verecektir. Stat olarak kullanılması şu anda mümkün değildir. Gerekli çalışmalarımızı yaptık. İleride hangi amaçta kullanılacağı şuan için belli değil. Orası birde doğal sit alanı.” diye konuştu.

Antalya Valiliği ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın Antalya Atatürk Stadyumu hakkında gerekli çalışmalar yapacağına dikkat çeken Hacıcaferoğlu, kendilerinin de bura ile ilgili öneri sunacağını, o alanın halkın kullanabileceği ve Antalya’ya yakışacak bir mekan oluşturulması gerektiğini hatırlattı.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>