Güneş Enerjisi Sempozyumu 6 Aralık’ta Başlıyor

gunes-enerjisi-sempozyumu-6-aralik-ta-basliyor

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin ilkini 2003 yılında düzenlediği Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi bu yıl 6-7 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacak.

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alper Turna, gerçekleştirecekleri sempozyum dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Odada yapılan toplantıda Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi ile giderek azalan ve dünyayı kirleten fosil kaynaklı enerjiler yerine, bu sonsuz ve sürdürülebilir çevre dostu enerji kaynağına dikkat çekmek istediklerini belirten Turna, Türkiye’nin yüzde 70‘i aşan enerji ithalat bağımlılığının, ülke ekonomisi ve halk üzerinde enerji fiyatlarını önemli bir baskı unsuru haline getirdiğini söyledi.

Turna, “Enerji verimliliği uygulamalarının etkinleştirilmesi ve enerji tasarrufu sağlanması; yeterince değerlendirilmeyen linyit, hidrolik, rüzgar enerjisi, jeotermal ve güneşe dayalı elektrik üretim potansiyelinin harekete geçirilmesi; birincil enerji tüketimi ve elektrik üretiminde dışa bağımlılığın azaltılması, serbestleştirme ve özelleştirmelerden vazgeçilerek kaynakların esas olarak kamusal çıkarlar gözetilerek değerlendirilmesi, kamusal planlama, kamusal üretim ve denetim öncelikli enerji politikası olmalıdır” dedi.

Hedeflerinin Mersin’in adını ‘Güneş Kenti Mersin’ olarak dünyaya duyurmak olduğunun altını çizen Turna, “Bu yıl 6-7 Aralık 2013 tarihlerinde 6.’sı düzenlenecek olan ‘Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi’nin amacı; özellikle yılda metre kareye ortalama bin 311 kWh ışınım şiddeti düşen ülkemizde bu enerjinin kullanım alanlarının yaygınlaşmasını sağlayacak yerli ve yeni teknolojilerin ülkemizde üretimini ve kullanılmasını sağlamak, bu konuda ilgili taraflar olan uygulamaya yönelik çalışan sektör temsilcilerini, yasa hazırlayıcılarını, yerel yöneticileri, araştırmacı ve akademisyenleri bir araya getirmektir. Tüm halkımızı ve ilgilileri bir kez daha güneşe dikkat çekmek için sempozyum ve sergimize katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak : İHA

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>