DAKA, 3. Yenilenebilir Enerji sempozyumu düzenleyecek

daka

dakaDoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerini kapsayan TRB2 Bölgesi’nde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek, özendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla “3. Yenilenebilir Enerji” sempozyumunu düzenleyecek.

DAKA’dan yapılan yazılı açıklamada, 28 Kasım günü Yüzüncü yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde başlayacak sempozyumda, yenilenebilir enerji teknolojilerindeki gelişmeler ve maliyetler, yatırımlarda finans kaynakları, lisanslı ve lisansız Elektrik üretiminde mevzuatların yanı sıra, Türkiye ve özelde TRB2 bölgesinin elektrik altyapısındaki mevcut durum ve yatırımların konuşulacağı belirtildi.

TRB2 Bölgesi’nin yenilenebilir enerji potansiyeli ve mevcut potansiyelin değerlendirilmesine yönelik geliştirilen stratejiler, yatırımlarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri gibi konuların da tartışılacağı sempozyuma, kamu ve özel sektör temsilcilerin katılacağı açıklandı.

Açılışın ardından uzmanlarca, Türkiye’de lisanssız elektrik üretimi, TRB2 bölgesinde jeotermal enerji potansiyeli kullanımı, rüzgar enerjisi teknolojisinde son gelişmeler, dünya ve Türkiye’de güneş enerjisi kullanımı konularında sunumlar gerçekleştirilecek.
DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci’nin sonuç bildirgesini açıklamasıyla sempozyum tamamlanacak.

Sempozyuma, Lisansız Elektrik Üretimi Derneği Başkanı Yalçın Kıroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü Hidroelektrik Enerjisi Başkan Yardımcısı Serkan Karakuş, MTA Genel Müdürlüğü Enerji HamMadde Etüt ve Aramı Dairesi Başkanı İsmail Kara, TURKWIND Anonim Şirketi (A.Ş.) Genel Müdürü Garry Yost, Mirsu Mühendislik Limited Şirketi (Ltd. Şti.) Genel Müdürü Ömer Adıyaman, Türkiye Kalkınma Bankasından Esin Eren, Güneş Enerjisi Sanayicileri Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Karaca, YYÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Naci Genç, Proje Enerji Ltd. Şti. Genel Müdürü Şenol Tunç, CSUN Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Egemen Seymen, Solarvan A.Ş. Genel Müdürü Hayrettin Gümüşkaya, Pem Enerji Ltd. Şti. Genel Müdürü Şahin Bayram, Naturen Enerji Ltd. Şti. Genel Müdürü Murat Eren konuşmacı olarak katılacak.

(AA)

yenilenebilir_enerji_3

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>