Bartın İl Özel İdaresi kendi elektriğini üretecek

bartin-ozel-idare

bartin-ozel-idareBartın İl Özel İdaresi, başlattığı proje kapsamında yıllık tükettiği elektriğin dörtte üçünü güneş enerjisinden sağlayacak.

Bartın İl Özel İdaresi’nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKKA) hibe aldığı Gecemizi ve Geleceğimizi Aydınlatmak İçin Güneş Projesi kapsamında güneş panelleri sayesinde 250 kilovatlık elektrik enerjisi üretilecek. Proje kapsamında Bartın İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Topalali mevkiinde 4 dönüm şantiye alanına güneş panelleri kurulacak. Maliyeti 1 milyon TL olacak projenin yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i öz kaynaktan sağlanacak. Proje ihalesinin Aralık ayında yapılacağı ve 5 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

HARCADIĞI ELEKTRİĞİN YÜZDE 75′İNİ ÜRETECEK
Proje hakkında bilgi veren Bartın İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Yılmaz Hızoğlu, şöyle konuştu:”Yenilenebilir enerji kaynaklarına kamuoyunun dikkatini çekmek yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik amacıyla yani elektrik üretiminde kullanılan fosil yakıtların çevreye vermiş oldukları zararları en aza indirmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmayı düşünüyoruz.” İl

Özel İdaresi’nin kullanmış olduğu elektriğin dörtte üçünü bu şekilde karşılayacaklarını anlatan Hızoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla tabii ki köylerimizdeki altyapı hizmetleri için gerekli elektriği asfalt plentinin, atölyelerimizin tüm idari binamızın ihtiyacı olan elektriği burada güneş enerjisinden karşılayacağız. Okullarımızda ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin tümünü biz buraya davet edeceğiz.

Tesisimizi kurduktan sonra burada onlara yerinde uygulamalı akıllarında kalsın diye eğitim vereceğiz. Gösteri düzenleyeceğiz. Teknik detaylar hakkında bu projemiz bizim Batı Karadeniz Kalkınma Ajansıyla hibe desteği kazandık burada elektrik mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisliklerinden oluşan bir ekip kurduk. Projemizi hazırladık sunduk ve olumlu görüldü. Maliyetinin dörtte üçü de buradan karşılanacak 250 (KW) kavalık bir tesisimiz olacak.”

İl Özel İdaresi’nin yıllık tüketmiş olduğu elektriğin dörtte üçünü bu şekilde karşılayacaklarını anlatan Hızoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Projemizin biz her türlü dokümanlarını hazırladık şartnamelerini teknik şartnamelerini hazırladık. Bu ayın sonunda ihalemiz var. İhale bittikten sonra yaklaşık bir beş ay içerisinde bunu bitirmeyi düşünüyoruz. Güneş panellerimiz yaklaşık üç buçuk dört dönümlük bu görmüş olduğunuz arazi üzerine kurulacaktır.”

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>