Dünyanın En Büyük Çatı Üstü GES Projesi Antalya’da…

antalya-arena

Seiso Enerji, Antalya Stadı’nda 1.4 MW kapasiteye sahip, Türkiye’nin en büyük çatı üzeri GES’ini hayata geçirecek.
Antalya’da 136 dönüm arazi üzerine inşa edilen yeni stadyum, 33 bin kişilik seyirci kapasitesi, 10 bin kişilik seyirci kapasiteli spor salonu ve 3 bin kişilik yüzme havuzu ile Antalya başta olmak üzere tüm Türkiye’ye prestij kazandırmaya hazırlanıyor.

Yeni Antalya Stadı’nda 1dunyanin-en-buyuk-cati-ustu-ges-projesi-antalyada,4 MWp kapasiteye sahip, Türkiye’nin en büyük çatı üzeri güneş enerjisi sistemi hayata geçirilecek. Sistem Seiso tarafından anahtar teslim olarak kurulacak. Silindirik biçimde inşa edilen stadın 10.200 metrekarelik çatısına uygulama yapılacak. Yaklaşık 6.000 adet fotovoltaik güneş paneli ve 60 adet inverter ünitesine sahip olacak sistem, Türkiye’de bu ölçekte ilk uygulama olma özelliğini taşırken, dünyada bu kapasitede güneş enerjisine sahip ilk spor kompleksi unvanını kazanmış olacak.

Yeni Antalya Stadı, aynı zamanda dünyada bir ilke imza atacak. Antalya Stadı, kurulacak güneş enerjisi sistemi ile 1 MWp güce sahip Tayvan Kaohsiung National Stadium ve 1,3 MWp kurulu güce sahip İsviçre Stade de Suisse tesislerinin rekorunu kırarak dünyanın en büyük güneş enerjili stadyumu unvanını alacak.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>