10 günde bisikletle Milano’dan Antalya’ya geldi

EXPO 2016 ANTALYA’YA PEDAL ÇEVİRDİLER 10 GÜNDE BİSİKLETLE MİLANO'DAN ANTALYA'YA GELDİ

EXPO 2016 ANTALYA’YA PEDAL ÇEVİRDİLER 10 GÜNDE BİSİKLETLE MİLANO'DAN ANTALYA'YA GELDİ10 günde bisikletle Milano’dan Antalya’ya geldi Güneşten aldığı enerjiyle hareket eden bisikletlerin yarıştığı The Sun Trip organizasyonuna katılan yarışçılardan ilki, EXPO 2016 Antalya’ya ulaştı.

İnsan gücünün yanı sıra güneş enerjisi kullanılarak hareket eden bisikletlerin yarıştığı The Sun Trip organizasyonuna katılan 25 yarışçıdan ilki Antalya’ya ulaştı. 2013 yılında başlayan ve bu yıl ikincisi düzenlenen The Sun Trip organizasyonu, 6 Haziran 2015 tarihinde Milano 2015 Dünya EXPO’su Türkiye Pavyonunda düzenlenen törenle start aldı.
The Sun Trip organizasyonunun en önemli özelliği, EXPO’ların üst kuruluşu olan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) desteğiyle çalışmalarını yürütmesi. Bu yıl “EXPO‘dan EXPO’ya” sloganıyla yola çıkan güneş enerjili bisikletler, sürdürülebilir ve temiz enerjiye dikkat çekmeyi amaçlıyor.

The Sun Trip’e katılan yarışmacılardan ilki Fransız Bernard Cauquil, EXPO 2016 Antalya alanına ulaştı. Fransız sporcuya şehre girişinden itibaren Antalya Bisiklet Derneği’ne üye 20 bisikletçi de eşlik etti. EXPO 2016 Antalya alanında EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkilileri tarafından karşılanan Bernard Cauquil’e bilgi verilerek, alanda yapılan çalışmalar anlatıldı. Fransız sporcu daha sonra kendi isminin asılı bulunduğu Sığla ağacını EXPO Ormanı’na dikti.

Organizasyon hakkında bilgi veren Bernard Cauquil, kendisinin yenilenebilir enerji tutkunu olduğunu ve The Sun Trip’in bu amaçla yürütülen bir organizasyon olduğunu söyledi. Yunanistan üzerinden Türkiye’ye ulaştıklarını ve Türkiye’yi kuzeyden güneye bisikletle geçtiklerini belirten Fransız sporcu, sınırdan itibaren çok güzel bir doğanın kendilerini karşıladığını belirtti.

EXPO 2016 Antalya’nın teması ve mottosunun kendilerinin hedefleriyle aynı olduğunu belirten Fransız sporcu, “EXPO 2016 Antalya’nın teması ‘Çiçek ve Çocuk’, mottosu ise ‘Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya’. Bizim arzu ettiğimiz hedefler bunlar. Bunun için EXPO 2016 Antalya önemli bir organizasyon” dedi.

14 ülkeden 25 sporcunun katıldığı organizasyona katılan yarışçılar Türkiye’den Bulgaristan, daha sonra da İtalya’ya geri dönerek, 2 ayda 7 bin kilometre yol yapacak.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>