50 yıllık enerji master planı için kollar sıvandı

erzurum

Yatırımcıya önemli fırsatlar sunan Erzurum’da, enerji sektöründeki yatırım imkânlarını araştırmak için iş adamlarından oluşan Çin heyeti incelemelerde bulunuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in her fırsatta dile getirdiği Erzurum’da yatırım olanakları, uluslararası firmaların da dikkatini Erzurum’a çekmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteğin sağlandığı yatırımcılar, hayvancılık, enerji, turizm, tarım gibi sektörlerde yatırım yapmak için Erzurum’a geliyorlar.

POWER CHINA HAZIRLAYACAK

Dünya enerji sektörünün en büyükleri arasında yer alan Power China’nın yöneticileri, Erzurum’da enerji sektöründeki yatırım imkânlarını araştırıyor. Çin heyeti ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Erzurum’un 50 yıllık enerji master planı hazırlanacak. Proje kapsamında ayrıca Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’deki belediyeler arasında en büyük güneş enerji santralinin kurulması hedefleniyor.

KESiNTiSiZ VE UCUZ OLACAK

Güneş enerjisi, doğalgaz, rüzgâr ve diğer enerji kaynaklarıyla alternatifli enerji sistemi geliştirmek için Erzurum’da bulunan proje heyetini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, yap işlet devret modeliyle Erzurum’da ısınma, aydınlanma ve sanayinin ihtiyacı olan enerji sistemini alternatif kaynaklarla kesintisiz ve daha ucuza elde etmenin yollarını aradıklarını belirtti.

KENDİ TİYATROSUNU KURDU

Erzurum’un kültür ve sanatına önemli katkılarda bulunan Büyükşehir Belediyesi kendi tiyatrosunu kurdu. Sahnelenen oyunlar tiyatroseverler tarafından büyük ilgi görüyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in destek ve teşvikleriyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu kuruldu. Tiyatronun sahnelediği oyunlar tiyatro severler tarafından yoğun ilgi görürken, halk ücretsiz olarak tiyatro izleme imkanına kavuştu. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği, ‘Yunus Emre’ tiyatrosunun prömiyerinde konuşan Başkan Sekmen, “Belediye hizmetlerimiz 5 yıl boyunca dolu dolu olarak sizlerle buluşacak. İstiyorum ki, belediyemizin Şehir Tiyatrosu ekibi, sinema ekibi olsun. Diğer alanlarda da mutlaka birimlerimiz olsun ve siz değerli Erzurumlu hemşerilerime en iyi, en faydalı hizmetleri sunalım. Bu akşam, Erzurum Büyükşehir Belediyemizin oluşturduğu Şehir Tiyatrosu ekibimizle sizleri hem dinlendirdik, hem bilgilendirdik, bir yandan da düşünmeye sevk ettik” diye konuştu.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>