Bu mama kutusu güneş enerjisi ile çalışıyor

sokak-hayvanlari-icin-gelistirilen-mama-kutusu-gunes-enerjisi-ile-calisacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından sokaklarda yaşayan hayvanlar için geliştirilen ve güneş enerjisi ile çalışan “Geri Dönüşümlü Mama Kutusu” hizmete açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirerek, sokaklarda yaşayan hayvanlar için ilginç bir mama kutusu geliştirdi. Ece tarafından yönetilen Espark AVM yanında hizmete giren ve güneş enerjisi ile çalışacak olan mama kutusu, içine atılan atıklar yardımıyla hayvanlara mama imkanı sunuyor.Daha önce başka noktalara da konulan ve vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılaşan mama makineleri elektrik yardımıyla çalışıyordu. Bu makinelerin daha da geliştirilerek güneş enerjisiyle çalıştırılmaya başlandığı belirtildi.

YENİ CİHAZLAR GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞIYOR
Açılışta konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Özkan Tarkan, sosyal bir sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Mama kutusunun faydalı olacağını söyleyen Tarkan, “2014 yılı içerisinde Espark’a bir cihaz yerleştirmiştik. Oldukça olumlu geri dönüşümler aldık. Gerek hayvanseverler, gerekse hayvan koruma dernekleri tarafından makinemiz beğenildi. Biz de bu başarıyı devam ettirme kararı aldık. 2015 yılı itibariyle 2 cihaz daha aldık. Yeni aldığımız cihaz güneş enerjisi ile çalışıyor. Bir tanesini Espark’ın yanına, diğerini de Odunpazarı Bölgesi’nde bir yer çalışması yapıyoruz. Ona da uygun bir yer tespit ettiğimizde onu da hayata geçireceğiz” diye konuştu.

BİZ DE GECELERİ RAHAT UYUYACAĞIZ
Makine hakkındaki düşüncelerini dile getiren Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grup Başkanı Ece Bilgin ise, uzun zamandır böyle bir makineyi beklediklerini aktardı. Mama kutusunun kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Bilgin, “Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Biz hayvan korumacıları olarak bu makineye sahip çıkacağız. Sürekli içinde mamanın olması noktasında da dikkat sarf edeceğiz. Devamını ve çoğalmasını istiyoruz. Canlarımız için, sokak hayvanlarımız için hayırlı olsun. Yer seçimi de çok güzel. Burada çok hayvanımız var. Onlar artık aç kalmayacak. Biz de geceleri rahat uyuyacağız” ifadelerini kullandı. Bir hayvansever ise, böyle bir makineyi uzun zamandır beklediklerini dile getirerek, “Bu soğuk günlerde sokak hayvanlarının düşünülmesi çok güzel bir olay. Hassasiyetinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Şehrin başka noktalarına da bu makinenin dağılmasını bekliyoruz” dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR
Geliştirilen sistem, enerji tasarrufunun yanı sıra çevre temizliğine de katkı sağlıyor. Geri dönüşümle yeniden kullanılabilecek plastik şişe ve metal kutu içecek ambalaj çöplerinin makinenin ön yüzeyde bulunan delikten atılmasıyla, alt bölümde bulunan mama kabına makine içindeki yiyeceklerden düşüyor. Aynı zamanda mama makinesi, şişelerde kalan fazla suların da yine ön yüzeyde bulunan delikten dökülmesiyle altta bulunan çelik kapta taze su birikmesine de imkan sağlıyor.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>