Çelik: Şu anda enerji sektörüne ve güneş enerjisine verdiğimiz desteğin tutarı 2 milyar TL’nin üzerindedir.

solar-38

solar-38-1TÜRKİYE FİNANS GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OSMAN ÇELİK: Şu anda enerji sektörüne hidroelektrik santralleri, rüzgar enerjileri, güneş enerjisi ve bio enerjiye bugüne kadar verdiğimiz desteğin tutarı 2 milyar TL’nin üzerindedir.

Kayseri’de düzenlenen ‘Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor’ buluşmasına katılan Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Osman Çelik, “Türkiye Finans, aktif yapımız ve çalışmalarımızla Türkiye’de kredi notu yüksek 5 bankadan biri olmuştur” dedi.

Bir otelde düzenlenen ‘Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor’ buluşmasına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Osman Çelik ve birçok firmanın yetkilileri katıldı.

Programda konuşan Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Osman Çelik, “Bankamızın sektördeki yeri ve çalışmalarıyla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Türkiye Finans bildiğiniz gibi Anadolu Finans ve Femini Finansın birlikteliğiyle kurulmuş bir bankadır. Geçmişe gittiğimizde Anadolu Finans Kayseri’de 1991 yılında kurulmuştur. 2008 yılında bir ortaklık değişikliğine gittik. Orta Doğunun ve Suudi arabistan’ın en büyük bankası olan banka Türkiye Finansın yüzde 60 hissesine sahip olmuştur. 2014 yılı itibariyle Türk kaynaklarımız 3 milyara ulaşmıştır. Türkiye Finans, aktif yapımız ve çalışmalarımızla Türkiye’de kredi notu yüksek 5 bankadan biri olmuştur” diye konuştu.

Çelik ayrıca, “Diğer ortaklarımız, ülkemizin güzide kuruluşları olan boydak ve Ülker kuruluşlarının hisseleriyle oluşmaktadır. Yıldan yıla baktığımızda yaklaşık yüzde 35 bir büyümeyi ifade ediyor. Bu verilerle sektörde 14. sırada yer almaktayız. Toplam bankacılıkta katılım bankalarının büyümesi yüzde 17 iken bankamız yüzde 35 bir büyüme göstermiştir. Toplam kredi hacmimiz 22,2 milyardır. Bankacılık sektöründe 12. sırada yer almaktayız. Eylül ayı itibariyle baktığımızda toplanan fonlar 18 milyara ulaşmıştır. 280 şubemiz ve 4 bin 500 çalışanımız vardır. Yılda yaklaşık 30 yeni şube açmaktayız. 2015 yılı içinde hedefimiz minimum yüzde 30’luk bir büyüme ve en az 30 yeni şube açmayı planlamış durumdayız. Bu planlamaya göre de bütçemizi oluşturduk” şeklinde konuştu.

Çelik, “Yine işletmelere yönelik geliştirdiğimiz bir kart var. Bu kart aracılığı ile de herhangi bürokratik işleme gerek kalmaksızın, şubeye yollamaksızın işletmenin ihtiyaçlarını temin etme ve vadeli ödeme imkanı sunuyoruz. Daha küçük işletmeler için ise çek, senet ile uğraşmadan günlük malzeme alımlarını finanse edebilecek bir siftah kart ürünümüz var. Bu da yine Türkiye’de katılım bankacılığı sektöründe bir ilk uygulamadır” ifadelerini kullandı.

Kampanyalı banka kartlarına da değinen Çelik, “Enerji sektörü banka olarak sevdiğimiz ve desteklediğimiz bir sektör. Şu anda enerji sektörüne hidroelektrik santralleri, rüzgar enerjileri, güneş enerjisi ve bio enerjiye bugüne kadar verdiğimiz desteğin tutarı 2 milyar TL’nin üzerindedir. Yine katılım bankacılığı olarak bu yıl gündeme aldığımız yatırımlardan birisi de, biliyorsunuz ülkemizdeki en büyük sorunlardan birisi de uzun vadeli kaynak temini. Sermaye piyasası, kanunda yapılan düzenleme ile getirilen bir uygulama” şeklinde konuştu.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>