Güneş enerjisi çiftçinin yükünü alacak

gunes-enerjisi-ciftcinin-yukunu-alacak

Güneş Enerjisi Çiftçinin Yükünü Alacak AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Koçali Barajıyla Sincik yöresinde 5 bin 400 hektarlık alanın sulanacağını, güneş enerji santralleriyle Samsat Bölgesi’ndeki sulama maliyetinin sıfıra ineceğini belirtti. Yetiş, Samsat ve Sincik’in ileri gelenleriyle Koçali Projesi ve güneş enerji santralleriyle ilgili olarak Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, Samsat AK Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem, DSİ Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü ve DSİ Adıyaman Şube Müdürlüğü görevlileri, Samsat ve Sincik’in muhtarları ile toplantıya katıldı.

Sağlık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, Koçali Barajı ile Güneş Enerji Santrallerinin Adıyaman için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Murtaza Yetiş, Koçali Barajıyla toplamda Sincik yöresinde 5 bin 400 hektarlık alanın sulanacağını, güneş enerji santralleriyle Samsat Bölgesi’nde ki sulama maliyetinin sıfıra ineceğini belirtti.

Yetiş, “Türkiye için ilk olacak Güneş Enerji Santralleri projemiz var. Adıyaman Çamgazi Bölgesi’nde kurulacak olan güneş enerji santralleri ile Samsat bölgemiz sıfıra yakın maliyetle sulanacak.

Güneş enerjisi üzerinden elektriği üretip, pompa istasyonunu bu enerji üzerinden çalışmayı amaçlıyoruz. Tarım sektöründe en büyük maliyeti olan enerji maliyetini böyle bir yöntemde sıfıra yakın bir düzeye indirmiş olacağız.

Artık Samsat’ta daha önce gördüğümüz geniş pamuk tarlalarını görme imkanımız olacak. Adıyaman’dan bize büyük oy oranıyla gönderen Adıyamanlıların desteği var.

İnşallah bu desteği vermeye devam edeceksiniz, inşallah bizde bu büyük projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Planlama Şube Müdürü Uğur Dal, DSİ’nin Adıyaman Bölgesi’ndeki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Dal, “Koçali Barajı’ndan yılda 117 gbsaat enerji üreteceğiz.

Ayrıca Adıyaman’ın 2050 yılı içme suyu ihtiyacını buradan karşılayacağız. 187 bin dönüm arazi cazibeli olarak sulanacak.
Hayati bir proje, artık sona yaklaştık. Bu sene sonunda sözleşmesini imzalayacağız. İnşallah 2014 sonu veya 2015 başı itibariyle inşaatına başlıyoruz” dedi.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>