Fas’ta Tüm Camilere Güneş Elektriği Sistemleri Kurulacak…

fasta-tum-camilere-gunes-elektrigi-sistemleri-kurulacak

Fas hükümeti tarafından ülkedeki camilerin elektrik tüketiminin düşürülmesi ile bu tüketimin bir bölümünün güneş enerjisinden sağlanmasına yönelik bir çalışma başlatıldığı bildirildi. Fas Enerji ve Çevre Bakanlığı ile Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile ülkedeki camilerde tasarruflu ampüller kullanılması ve camilerde güneş elektriği sistemleri kurulumları sağlanması hedefleniyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada ülkedeki 15 bin caminin yıllık elektrik masrafının 3.5 milyon avro düzeyinde olduğu belirtilirken, ilk etapta 1,000 camide başlatılacak çalışma ile bu faturanın yüzde 40 oranında düşürülmesinin hedeflediği kaydedildi.

Enerji ithalatçısı konumunda bir ülke olan Fas halihazırda enerji talebini yalnızca yüzde 8 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabiliyor. Bununla birlikte ülkede özellikle rüzgar ve güneş enerjisi alanında gerçekleştirilecek 4,000 MW düzeyindeki projeler sayesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkenin elektrik üretim kapasitesindeki payının yüzde 42 seviyesine yükselmesi planlanıyor.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>