Amerika Güneş Enerjisinde Almanya’nın Rekorunu Kıracak!

amerika-gunes-enerjisinde-almanyanin-rekorunu-bu-sene-kiracak

Geçtiğimiz sene, güneş enerjisi üretiminde rekor kıran Almanya, halen sektörde liderliği elinde tutuyor. Amerikan GTM Research şirketinin yaptığı araştırmada, Amerika’nın 2013 sonu itibari ile Almanya’yı geçebileceği ifade ediliyor.

Amerika’da güneş paneli kurulumları en çok meskenlerde tercih ediliyor. Bu yıl, kurulumlar geçen seneye göre yüzde 27 artış gösterdi.

Konutlarda, kurulumlar ise rekor düzeyde yüzde 52 arttı. Eyaletler arasında Kaliforniya sektörde lider olarak öne çıkıyor. Kaliforniya, Hawaii ve Arizona’da güneş enerjisi sektörünün hızlı gelişiminin altında “güneş-dostu” politikaların olduğu vurgulanıyor.

2013 yılının üçüncü çeyreğinde ülke genelinde 930 megavat kurulu gücünde güneş enerjisi paneli kuruldu. Bu rakam, güneş enerjisinin konutlarda gelişiminde dünya rekoru olarak kayıta geçti. Bu yıl sonunda, Amerika’da toplam 400.000 güneş enerjisi projesi faaliyette olacak.

amerika-gunes-enerjisi-kurulu-gucu-paneli

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>