Körfez ülkeleri güneş enerjisine dönüyor

gunes-enerjisi

korfez-ulkeleri-gunes-enerjisine-donuyorMaliyetinin düşük ve üretim şeklinin birçok alternatifinin bulunması, yenilenebilir kaynaklardan olan güneş enerjisini birçok ülke için cazip hale getiriyor.

Enerji kaynağı olarak petrolü kullanan ve tüm dünyaya petrol ihraç eden körfez ülkeleri, petrol rezervlerinin azalması sebebi ile farklı enerji kaynaklarına yöneldiler. Bu ülkelerin en başında Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) üyesi olan Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan bulunuyor. Körfez ülkeleri için yeni enerji kaynağı ise güneş.

Körfez ülkelerinde devam eden projeler arasında en büyük yatırımlar güneş enerjisine yapılıyor. 6 körfez ülkesinde maliyeti 155 milyar doları geçen güneş enerjisi santrallerinin inşaatı devam ediyor. Yapılan inşaatların 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Güneş enerjisine olan talep önümüzdeki yıllarda daha da artacak gibi gözüküyor. Maliyetinin düşük ve üretim şeklinin birçok alternatifinin bulunması, güneş enerjisini birçok ülke için cazip hale getiriyor.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan 36.300 metrekarelik santrali ile dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali sahip. Aynı zamanda yenilenebilir bir enerji olan güneş enerjisini iyi kullanan Suudi Arabistan, yıllık elektrik üretimini 2 katına çıkarmayı başardı.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>