Güneş enerjili bisiklet

akulu-yetmedi-gunes-enerjili-yapti

akulu-yetmedi-gunes-enerjili-yaptiBisiklet antrenörü Özcan Kodaz akülü bisikletten sonra güneş enerjili bisiklet yaptı. Niğde Bisiklet Takımı Antrenörü Özcan Kodaz 2012 yılında bir bisikleti elektrikli bisiklet haline dönüştürmüştü.

Kodaz, akülü bisikletten sonra güneş enerjisiyle hareket eden bisiklet projesini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde başarıyla tamamladı. Bisikletin en büyük özelliğinin önden çekişli olması. Motor gücünün 36 volt olmasından dolayı dik yokuşlarda hiç güç kaybının yaşanmaması ve hiç pedal atmadan gidebilmesi. Güneş panelleri sayesinde önce bisikletin üzerindeki akü şarj oluyor, daha sonra panellerden gelen enerji otomatik olarak doğrudan motora gelerek kesintisiz harekete geçebiliyor.

Güneşin olmadığı zamanlarda şarj olmuş akü devreye girerek, bisiklet hareketine devam edebiliyor.Güneş enerjisi ile gidebilen bir aracın projesini de çizdiğini belirten Kodaz maddi olarak destek verilmesi halinde projesini uygulamaya geçirerek güneş enerjisi ile gidebilen bir araç yapabilecek durumda olduğunu belirtti.

Print Friendly

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>